Danmark er et land med et tempereret klima. Det betyder at vi nyder godt af de fire årstider, og har milde og grønne somre, mens vores vintre kan være kolde og ubarmhjertige. Det kræver godt isolerede huse, og muligheden for at varme vores hjem op på så økonomisk vis som muligt. På den måde får vi skabt et godt og hyggeligt indeklima, mens frost, sne og kulde raser lige udenfor vores vinduer.

Overvejer du at skifte dit gamle og brugt varmeanlæg ud med en ny og energibesparende luft til luft varmepumpe? Der er mange fordele ved denne investering, både økonomisk og i forhold til miljøet. Man bør dog overveje en række faktorer, inden man tager den endelige beslutning, og kaster sig ud i det.

Fordele ved en luft til luft varmepumpe

Der findes en række fordele, man bør kende, hvis man ønsker at installere et varmeanlæg derhjemme:

  • Spar penge på varmeregningen: Hvis boligen egner sig til at installere en varmepumpe, er der mange penge at spare på udgifter til varme.
  • Etableringsomkostningerne er lave: Der findes flere forskellige varmepumper på markedet, og i forhold til mange af de andre er luft til luft varmepumper billige at installere.
  • Vedligeholdelse: Når først anlægget er installeret og oppe at køre, skal der ikke gøres mere ved det. Det passer sig selv, og det eneste, man skal foretage sig er et årligt serviceeftersyn.
  • Lavere miljøpåvirkning og høj effekt: Anlægget bruger elektricitet, men det generer omkring 3-5 gange så meget energi, som der bliver brugt. Og det udnytter solens varme i stedet for at brænde olie eller kul.
  • Centralvarme i forvejen er ikke et krav: Man behøves heller ikke at anskaffe det, da en luft til luft varmepumpe fungerer helt uafhængigt af radiatorer, gulv- eller vandbåren varme.

Der findes tre typer varmepumper, som man bør kende til, inden man beslutter sig for, hvilken der passer bedst til ens bolig og behov: Jord til vand, luft til vand og luft til luft. Sidstnævnte, som der er fokus på her, er for det meste placeret udenfor boligen. Den anvender varmen i luften til at generere varme til huset. Man kan sige, at denne type pumpe fungerer som et omvendt køleskab, som udnytter udeluften til at skabe varme.

Hvad skal man være opmærksom på ved installation af en varmepumpe?

Hvad bør man være ekstra opmærksom på, når man vælger at varme sit hjem op på denne måde? Det kan nogle gange besværliggøre installationen af en luft til luft varmepumpe, at størstedelen af anlægget sidder udendørs, da ikke alle har plads til det udenfor deres hjem. Hvis man vælger en jord til vand løsning, kræver nedgravningen af vandslanger ligeledes et stort udeareal på mellem 450-700 kvadratmeter. Det er en langt mere omkostningsfuld løsning, men resultatet er imponerende, da man kan anvende den varme, der genereres, til at opvarme brugsvandet og ligeledes hele boligen via radiatorer eller gulvvarme. Luft til vand løsningen kræver ikke meget plads. Men den er igen mindre effektiv end jord til vand varmepumpen. Læs mere nu hos findvarmepumpe.dk, der guider dig til at finde den rette varmepumpe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *