Flere og flere får lavet altaner. Og det er ikke sært, at denne type vedhæng til lejligheden i byen er blevet så populær. For hvem vil ikke gerne udvide deres lejlighed med nogle tiltrængte kvadratmeter samtidig med at kunne nyde lidt frisk luft uden at skulle stavre ned fra øverste etage? Altaner udgør på mange måde et pusterum for den stressede byboer med den travle hverdag og den kan tjene rigtig mange formål lige fra at udgøre små haver eller blot en ekstra stue i den frie luft.

Altaner er hængende haver i byen

Mange placerer også planter og blomster på deres altaner. Og her bliver den ligeså flot og hyggelig at sidde på ligesom den bliver pyntelig og dekorativ at se på. Ja, på mange måder udgør altanen her også en grøn oase i storbyen og giver en mulighed for at have sin helt egen lille have hævet over storbyens larm og spektakel. Og samtidig med, at man kan sidde trygt og godt på altanen, har man herfra samtidig mulighed for at følge med i byens liv. Så man er på en og samme tid med i bylivet samtidigt med, at man er ude i den grønne natur.

Mange dyrker blomster og planter på deres altaner, og her bliver ønsket om at have en lille have faktisk i indfriet på en anderledes måde. Men det er ikke kun planter til pynt, der kan placeres på altanerne. Faktisk kan den blive til en hel lille køkkenhave, hvis man indretter og planter den til klogt. Det kan gøres med altankasser hængende på rækværket eller i små og store potter og kasser. Så man kan gå og nusse med det grønne hen over foråret og sommeren og byde sig selv og sin familie på eksklusiv salat til bøffen fra egen have i det høje.

Altaner booster festen

Og hvad med til festen når man lige vil snuppe lidt frisk luft eller når en af dine gæster spørger, om de skal gå ned fra 5. sal for at ryge sin cigaret? Her er det et behageligt kompromis for både ikke rygere og rygere ikke at skulle genne sine gæster helt ned i gården eller endnu værre sende dem på gaden. Eller man kunne også komme til at tillade dem at ryge på den fælles trappe i et forsøg på ikke at lade sine gæster føle sig alt for uvelkomne, hvor man så risikerer at komme til at chikanere naboerne. For man vil jo gerne give dem den bedste oplevelse og lade dem føle sig velkommen uden samtidig at få klager fra naboerne og skabe dårlig stemning i opgangen.

Her udgør altanen den perfekte løsning og kan pifte en fest godt op. Og så kan man jo også smække en gasgrill op og holde barbecue-fest med venner og familie – her igen uden at skulle ud i besværlige vandreture ned ad trapperne, hvis man da overhovedet har mulighed at grille i sin gård eller gårdhave. Så altaner giver lejligheden i byen den der ekstra dimension, der udvider mulighederne for aktiviteter og udfoldelse gevaldigt, når man bor i byen og ikke lige har mulighed for frisk luf inden for rimelig rækkevidde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *