Det giver god mening at have isolering i gulvet. Dels er det ret ubehageligt for indeklimaet, hvis der er fodkoldt i rummet, og dels giver det en dårlig økonomi, hvis en stor del af varmen ender det forkerte sted.

Derfor gør du bedst i at sørge for, at gulvene er isoleret ordentligt. Er de ikke det fra starten, så er det muligt at efterisolere dem. Det er det bedste, du kan gøre for gulvene og for dit indeklima. Desuden varmer det også i dit budget.

Når gulvene skal efterisoleres

Det er selvfølgelige væsentligt nemmere at isolere et gulv, inden det øverste lag bliver lagt. Har du med et ældre gulv at gøre, så blev det jo lagt længe inden, der overhovedet blev tænkt på sådan noget som isolering.

Er det situationen hos dig, så fortvivl ikke. Det er noget mere besværligt, men det er faktisk muligt at efterisolere gulve. Mange gulve i private hjem er trægulve. For at efterisolere dem er du nødt til at have brædderne op. For at få plads til noget isolering under dem, er du ofte nødt til at grave ud, så der er plads til isoleringen. Med mindre der er ekstraordinært højt til loftet, så bør du grave ud til efterisolering af gulvet.

Under et gulv skal der gerne være plads til et temmelig tykt lag af for eksempel rockwool eller lignende, for at det batter ordentligt. Vi er ikke de eneste der synes at efterisolering af gulv er en god ide, både for indeklimaet og pengepungen, Fritidsmarket.dk har nemlig udgivet en artikel om netop det med at efterisolere gulvet.

 I den artikel kommer de både med forslag til hvordan du kan eftersiolere dit gulv og gode ideer til hvordan du kan finde ud af om prisen på efterisoleringen også er pengene værd for dig.

Er der tale om et betongulv, så må du først have betonlaget hugget op og efterfølgende grave ud til isoleringslaget. Uanset hvilket gulv du har nu, så bliver det lidt af et arbejde. Men det er det værd.

Det gode resultat

Det er et værre bøvl, når et gulv skal efterisoleres. Det tager tid, og det sviner. Til gengæld kan du høste resultatet af det store arbejde på flere måder.

Du får et klart bedre indeklima, du får en bedre udnyttelse af hjemmets varmekilder og du får en bedre økonomi, fordi din varmeregning vil blive reduceret, efter gulvene er blevet efterisoleret. Der er således flere gode grunde til at få efterisoleret dine gulve.

Er der fodkoldt i dit hjem, så kan en efterisolering være løsningen på det problem. Det kan afhjælpe fodkulden og give et lunere og mere behageligt indeklima. Det er bestemt det værd, selv om processen kan være både langvarig og bøvlet, mens det er i gang.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *