At have en flot have er manges drøm. De smukke blomsterbede og træer står nøje planlagt, så man kan gå omkring dem og nyde atmosfæren. Mange haveejere bruger fliser som gangunderlag, men her kan der opstå problemer. Kombinationen af det ofte fugtige danske vejr samt det hyppige solskin giver flisepest særlig gode muligheder. Dette er alger, der sætter sig på faste overflader, og som man ikke bare lige kan skrabe af. Da de kun lever af vand og solskin, kan de trives både på klipper og bark, murværk, tag og havefliser.

Algerne er ofte slimede at røre ved, og ødelægger helt indtrykket. Det er derfor en god idé at få fliserne behandlet, og hellere før end siden. Ellers ender behandlingen med at blive meget dyrere.

Fjern effektivt skidt og alger fra fliserne

Fliserens består af flere, enkle trin. Først bliver de renset med varmt vand, hvilket er beregnet på at løsrive mos, alger og snavs. Overfladen bliver her efterskyllet, og så behandlet med stoffer, der både dræber de resterende organismer og desinficerer de dybereliggende sten. En dyr algebehandlingsservice imprægnerer så de rene sten med en forsegling af små partikler på nanostørrelse. De trænger ned i fliseoverfladen og gør den vandafvisende, hvilket effektivt forhindrer ny flisepest mindst 10 år i fremtiden. Så er du færdig med at have et klamt, algebefængt gangareal!

Fagmænd med stor erfaring indenfor fliserens

Du er måske fristet til at forsøge at udføre fliserensen selv, for at spare penge, men det er en dårlig idé. En hårdfør flisespuling medfører nemlig risikoen for erosion og beskadning af stenene, mens et for blødt tryk ikke er effektivt nok. Man skal være professionel, hvis man vil ramme den perfekte balance, og man skal også have masser af erfaring for at kunne administrere nanobehandlingen. At søge professionel hjælp er både klogest, sikrest og hurtigst. Mange firmaer tilbyder nemlig at udføre behandlingen mens du er væk, så du kan komme hjem til desinficerede og rene fliser.

Prisen afhænger meget af størrelsen af arealet, men man behøver ikke at finde målestokken frem. Det klarer virksomhederne selv når de ankommer, og så får du en fornuftig og retfærdig pris.

Kom af med flisepest uden at skade miljøet

Nu er algebehandlingsstofferne designet til at dræbe bevoksning, men heldigvis er de hverken til fare for miljøet eller resten af haven. Kun de miljøgodkendte algefjerne – AlgeFriN og Neutralon – bliver brugt, og de er begge komplet biologisk nedbrydelige. Man behøver ikke at gå på kompromis med ens økologiske værdier, bare fordi man gerne vil have sterile fliser at gå på. Hvis man udsætter algebehandlingen, kan det endda være, at revnerne som algerødderne skaber, får fliserne til at frostsprænge. Så skal man erstatte dem helt, og det vil unægteligt være mere skadeligt for miljøet.

Fliserens kan udføres næsten hele året rundt, fra februar til november, og er tilgængelig for alle sjællændere. Behandlingen er mest effektiv i varme temperaturer, uden kraftig vind eller nedbør. Planlæg derfor hvornår det ideelle tidspunkt for behandlingen vil være, og foretag så et opkald allerede i dag – så bliver dine fliser hurtigt renset.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *