Hvis du bor i en 1-værelses lejlighed, så bruger du formentlig det samme rum som stue og soveværelse. Det kan godt give lidt problemer, når det gælder om at møblere rummet praktisk. Men bare fordi indretningen skal være praktisk, så behøver den ikke at være hverken grim eller kedelig. Der findes mange supersmarte sovesofaer på markedet, som kan opfylde din behov. Kunne du godt tænke dig nogle tips til at finde den helt rigtige sovesofa til netop din lille lejlighed, så læs endelig videre her.

Afstem størrelsen på sovesofaen i forhold til pladsen

Når du skal vælge sovesofa til den lille lejlighed, så er du først og fremmest nødt til at tænke på de praktiske begrænsninger. Her tænkes der på rummets størrelse og udformning. Hvor giver det mest mening, at sofaen bliver placeret henne? Tænk på, at der skal kunne være plads til at komme omkring den uden at du skal møve dig forbi, for det vil du blive træt af i længden.

Husk også på, at sofaen skal kunne slås ud i fuld længde som en seng, når du skal sove. Hertil kan det være en fordel enten at have et meget lille og let sofabord eller et sofabord på hjul, som nemt kan trilles til siden.

Derudover bør du gøre dig nogle tanker om:

  • Sofatypen
  • Opbevaringsplads
  • Materiale

Der findes flere forskellige typer af sovesofaer. Den ældste og mest kendte type er en lige sofa, der tæller 2 eller 3 sæder. Det er dog også muligt at få en chaiselong sofa som sovesofa nu. Disse fylder lidt mere i dybden i den ene side end en almindelig sofa, og så er der typisk også mere plads at ligge på, når den er slået ud til en seng.

Tænk også over, om du ønsker opbevaringsplads under sofaen. Dette er meget praktisk i forhold til at gemme pude og dyne af vejen. Omvendt, så er det nemmere at komme ned under den og gøre rent, hvis den er hævet fra gulvet. Nogle gange kan du dog være heldig at finde en sovesofa, hvor der både er opbevaringsplads id en, og hvor den samtidig er hævet lidt fra gulvet, så du kan komme nullermændene til livs.

Tænk også over hvilket materiale, den skal være lavet af. En stofsofa er rigtig blød at sidde i. Til gengæld er den ikke så nem at holde ren, med mindre betrækket kan tages af og vaskes. Vælger du en sofa med ægte læder eller imiteret læder, så er rengøringen ordnet med et snuptag – disse kræver nemlig blot en fugtig klud. Ulempen er dog, at de godt kan føles glatte og kolde, når man sætter sig i dem, og så er det imiterede læder naturligvis ikke så slidstærkt.

Smarte og tidløse designs

Med hensyn til design, så kan du finde sovesofaer, hvor du faktisk ikke kan se, at det er en sovesofa og ikke en almindelig sofa. Sort er neutralt og tidløst, men det er især de grå og navy nuancer, der er populære i øjeblikket.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *