At få en god nats søvn er vigtigt for at kunne fungere i hverdagen. Det er om natten, at vi lader op efter dagens mange gøremål og bearbejder de indtryk, som dagen har budt på. Med en god madras og dertilhørende dyne og pude lavet i kapok materiale, kan man optimere ens søvn og få mere energi til den kommende dag. Madrassen er ofte det vigtigste udgangspunkt. Præferencerne for om ens seng skal være hård eller blød, varierer fra person til person. Det vigtigste er, at man selv ligger godt og komfortabelt.  Dyner og puder findes også i forskellige tyngder. Nogle fryser om natten, andre sveder. Dyner vælges derfor ofte ud fra, hvor meget de varmer og isolerer. Nogle har endda flere dyner, som de skifter imellem efter hvilken årstid det er. En anden og mere elegant løsning er at vælge et materiale som f.eks. kapok, der har en naturlig evne til at temperaturregulere. Med temperatur regulering undgår man at svede meget om natten. Dette giver en bedre hygiejne i madrassen og mindsker behovet for vask.

Kapok – et naturligt, økologisk og allergivenligt produkt

Kapok er et materiale, der høstes fra kapsler, der vokser på kapok træer. Det består af naturlige fibre af frøhår og er et meget let materiale. De gode egenskaber ved kapok er, at det er temperatur regulerende og allergivenligt.  Har man tendens til at svede eller fryse om natten, kan en dyne, pude eller madras i kapok materiale altså afhjælpe dette. Kapokkens egenskab af at være antibakterielt gør, at den er et godt materiale til allergikere, børn eller babyer. Fibrene indeholder en vokshinde, som gør at bakterier og støvmider ikke kan leve i materialet. Mange nybagte forældre vil gerne have så rene produkter som muligt til deres børn, som sikrer, at de ikke udvikler allergier på sigt. Man vil ofte gerne vælge materialer til sit barn med omtanke. Derfor er madrasser, puder og dyner i kapok et populært valg til babyer. Materialet er desuden bæredygtigt og miljøvenligt, idet at fibrene udvindes fra kapsler, som kommer igen år efter år.

Din søvn er vigtig

Det er ikke kun små børn, der har brug for dyb og uforstyrret søvn. Sover man som voksen dårligt om natten, formindskes ens energi og overskud hurtigt. Man bliver hurtigere træt og gnaven og man får sværere ved at koncentrere sig. Mange kommer også ind i en dårlig rytme, hvor man falder om af træthed på sofaen om aftenen og så igen ikke kan sove, når man kommer i seng. Studier har vist at dårlig søvn hænger uløseligt sammen med stress og overvægt. På den lange bane vil man med en dårlig søvnrytme derfor forøge risikoen for at udvikle livsstilssygdomme. Det er derfor vigtigt at sikre de bedste betingelser for at sove godt om natten. Med en god nats søvn yder vi det bedste til den nye dag som kommer og sikrer en mere optimal døgnrytme. Ved at vælge god kvalitet i materialer som f.eks. kapok, optimerer du din søvn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *