Et støt flow af danske pensionister har siden 1960’erne valgt at tilbringe deres sidste alder i Spanien; og dette har i størstedelen af tilfældene tilmed været en permanent beslutning. Spanien er faktisk langt et af de mest populære tilflytningslande, når det kommer til pensionister (med over 5000 stk. i skrivende stund). Dette skyldes b.la. det gode klima på den iberiske halvø, den gode mad og de billigere leveomkostninger. Udover de dem der bor fast i Spanien, så er de også en stor gruppe danske pensionister, der bor i landet på halvårbasis – og resten af tiden herhjemme. Der er nemlig nogle klare fordele for pensionister i at rykke teltpælene op og rykke til varmere himmelstrøg. Hvis dette vækker din nysgerrighed, så skal du prøve at tage et kig på en bolig i Torremolinos på Costa del Sol, der er det perfekte sted at tilbringe ens sidste år. Læs videre her.

Man betaler mindre for sin pensionistbolig

En af de tungtvejende grunde til at flytte til Torremolinos er de markant billigere huspriser. Især i disse år kan man faktisk finde en glimrende bolig til en meget billigere pris end i Danmark, hvilket først og fremmest skyldes finanskrisen, der virkelig har påvirket den spanske økonomi hårdt. En af konsekvenserne af finanskrisen har været, at der er blevet bygget alt for meget i forhold til den dalende efterspørgsel; og dette betyder et utal af tomme lejligheder og huse, der kan købes til en stærkt reduceret pris. F.eks. hvis man beslutter sig for at sælge boligen derhjemme, så vil man faktisk kunne købe sig til langt mere i Torremolinos (og generelt i hele Spanien) – og oven i hatten have penge tilovers til at leve for.

Der er betydelige skattemæssige fordele ved at bo i Torremolinos

Men på trods af de mange penge, der er at tjene ved at sælge sin bolig i Danmark og finde en bolig i Torremolinos, så er man som pensionist selvfølgelig stadig på et stramt budget. Selvom man kan tage pensionen med sig, så er pengene jo ikke til at købe sig en luksusyacht. På trods af den relativt lille pension, så er der dog skattemæssige fordele ved at købe sig en bolig i Torremolinos. Den spanske skattelovgivning er nemlig indrettet således, at man med en dansk indkomst ikke kommer til at betale en krone i skat, hvilket unægtelig vil få kronerne og ørerne til at holde betydeligt længere – især med de lavere priser og momsomkostninger.

Billigere medicin i Spanien

Sidst, men ikke mindst, vil man som pensionist kunne spare en hel del penge på ens medicin, der er betydeligt billigere; og dette er noget pensionister vil kunne nyde rigtig godt af, idet der ofte er omfattende medicinomkostninger med i de faste udgifter. En bolig i Torremolinos kan derfor yderligere være en god idé, fordi man nu får frigjort en masse ekstra kapital til ting, der er betydeligt sjovere end medicin. Udover medicinbesparelserne er tandlæger også en pæn del billigere end herhjemme, hvilket selvfølgelig også er rigtig relevant for især ældre mennesker. Eneste krav med hensyn til både medicin og tandlæger er, at man skal tilmelde sig en spansk sygeforsikring. Dette giver dog stadig en væsentlig besparelse i forhold til Danmark, så måske er det på tide, at du selv overvejer en bolig i Torremolinos; og så er det jo dejligt varmt som en ekstra bonus.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *