Vi kender det nok alle. Døren smækker bag os, og vi har glemt nøglerne derinde. Eller bildøren smækker, og vi har glemt nøglerne i bilen. Der er mange, som panikker, for vi var egentlig på vej på arbejde eller et andet sted hen, som ikke lige kan vente. Hvad gør man i sådan en situation? Hvad er hurtigst, nemmest og billigst?

Ring til en låsesmed

Først og fremmest kan du overveje, om du har en ekstranøgle liggende hos en ven, kæresten eller et familiemedlem. Hvis ikke du har det, skal du kraftigt overveje at gøre dette. Det kan være en stor hjælp, hvis du for eksempel bor i en lejlighed, hvor døren smækker efter dig. Eller hvis du skulle ske at miste dine nøgler. På den måde kan du stadig komme ind i lejligheden, og dagen er reddet.

Men hvis du allerede er smækket ude, og skaden er sket uden ekstranøgler, ja så må man jo ty til andre midler. Låse i dag kan ikke bare lirkes op. Det kræver noget ordentligt værktøj, og du risikerer at gøre mere skade end gavn.

Det kan være, at din lås er blevet dårlig, og nøglen derfor ikke passer mere. Så skal du have skiftet din lås, allerede når du mærker, at nøglen har svært ved at komme ind i låsen og dreje rundt. Hvis du smækker dig ude, er du selvfølgelig ikke interesseret i at skulle betale for en ny lås. Derfor skal du ringe til en låsesmed, som kan hjælpe dig med at få døren åbnet.

Dette sker oftest med hjælp af en låsepistol eller slynge gennem brevsprækken. Dette beskadiger ikke låsen, og døren kan blive åbnet, og du kan få dine kære nøgler igen. Det kan også være, at låsen skal bores op, men så sørger låsesmedene for, at alting bores på plads igen, så de ikke efterlader noget spor. Det kan derfor klart anbefales at søge professionel hjælp, når du står i den prekære situation at have låst dig ude.

Få hjælp

Hvor skal man så lige få hjælp? Du skal altid ringe til en lokal låsesmed. Hvis du bor i Horsens og ringer til en i København, så går der rigtig lang tid, før de kan være der. Din lokale låsesmed kan være hos dig efter 30 minutter, måske før, og kan hjælpe med udskiftning af lås eller med at komme ind i din lejlighed, bil eller dit hus.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *