Netop fordi boligen er så stor og central en investering i langt de fleste danskeres liv, kan det være en enormt ubehagelig oplevelse at skulle skifte bolig. Ikke desto mindre kan der sk et hav af ting, der kan gøre det nødvendigt at sælge ens nuværende bolig og købe en ny andetsteds. I den sammenhæng er der, som bekendt, opstået en hel branche kaldet ejendomsmæglere, som har til formål at få solgt dit hus så hurtigt og dyrt som overhovedet muligt. Pengesagerne er dog langt fra det eneste, der bidrager til den generelle forvirring og uro ved et boligskifte. Det gør de mange juridiske dokumenter også.

Få en boligadvokat

Derfor kan det være en god ide også at få anskaffet sig en såkaldt boligadvokat. Det er i forvejen de færreste, der overhovedet kender til boligadvokater, og selv dem der gør, er af den opfattelse, at det er en dyr service, de ikke har råd til. Det behøver det dog næppe være. Tværtimod kan selv en billig boligadvokat gør vidundere for trygheden under et boligskifte samt sørge for, at alt sker legitimt, så I aldrig bliver snydt.

Det er selvfølgelig først og fremmest tilfældet, fordi boligadvokatens job netop er at sætte sig ind i de legale dokumenter angående dit boligkøb og -salg, så du aldrig bliver overrasket på trods af kryptisk sprog og lille skrift. Derudover er der dog også bare noget betryggende ved, at boligadvokaten er uvildig gennem hele forløbet. Hvor ejendomsmægleren er eksplicit på sælgers side og forsøger at sælge ved så høj en pris som muligt, er boligadvokaten på din side, hvad end du optræder som køber eller sælger.

Udlign uligevægten mellem køber og sælger

På grund at uligevægten mellem de to roller forårsaget af ejendomsmæglerens rolle, er det dog netop vigtigt at benytte sig af sin boligadvokat, når man skal købe et nyt hus. Du kan sikre din boligadvokats deltagelse i handlen ved at inkludere et såkaldt advokatforbehold i købsaftalen. Det er teknisk set bare et lille stykke tekst i kontrakten, de sikrer, at købet ikke kan gennemføres uden din advokats godkendende underskrift. En boligadvokat kan nemlig være med til at tyde eventuelle fejl og mangler ved boligen såvel som i købsaftalen. Med en boligadvokat og et advokatforbehold i købsaftalen, kan du altså være sikker på ikke at blive snydt vedrørende noget så vigtigt som ved købet af en ny bolig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *