Så er det en god tid at finde en nu.. Efter kommunalreformen omfatter Vordingborg kommune nu også Møn, Præstø og Langebæk og har nu i alt 46.000 indbyggere.
Selve byen Vordingborg er en lille, hyggelig provinsby med kun 12.000 indbyggere. Dette skyldes at byen er omgivet af 3 store herregård, hvilket har forhindret at byen kunne sprede sig over et større areal.

Til gengæld er der opstået 3 satellitbyer, fhv. små landbyer med vokseværk. De er: Ørslev, Nyråd og Stenslev som tilføjer Vordingborg yderligere 6.000 beboere.

Det er billigt at bo til leje i Vordingborg

Vordingborg ligger ca. 100km syd for København. Det er langt nok til at boligpriserne ikke smittes af ræset mod himmelen i København. Men stadig tæt nok til, at Københavns kulturliv er indenfor rækkevidde.

I modsætning til HT området er det stadig muligt at finde lejeboliger og huse til leje i Vordingborg som ikke bogstaveligt koster en bondegård. Især for børnefamilier er Vordingborg og omegn et godt sted at leve på. De lokale tager livet med ophøjet ro. Man hjælper hinanden og er venlig overfor nytilkomne.

Jf. Vordingborg kommune er Vordingborg det sted på Sjælland hvor en gennemsnitlig familie har det højeste rådighedsbeløb om måneden efter de faste udgifter er betalt. Efter sigende, helt op til 10.000, – kroner om måneden, efter skat.
Men giv dig ikke for god tid. Det kan hurtigt ændre sig. Når Femern broen først er bygget kan der regnes med at områderne Lolland, Falster og Sydsjælland vil opleve et økonomisk opsving. Udviklingen er allerede i gang.

Forandringer er på vej mod Sydsjælland

De sidste år har der været mere og mere fokus på Sydsjælland, især omkring Vordingborg og de større byer på Falster. Der er kommet flere uddannelsessteder, Gymnasier, tekniske skoler, AMU og så videre. Turistattraktioner arbejdes der også på. Nykøbing og Sakskøbing bygger på deres kulturarv fra middelalderen, som Vordingborg for resten også har. Vordingborg slotsruin med sig gåsetårn vidner om hedengangne storhedstider.

Grundvig er født i nærheden af Vordingborg, i Udby, og det har også sat sit aftryk på byens kulturliv. Møns Klint, som kun er en lille dagstur væk, huser en geologisk forskningsstation af internationalt format og et veludbygget besøgscentrum.
Der er meget at komme efter i Vordingborg, og fremtiden er lysende.

Sådan finder du en lejebolig i Vordingborg

Kommunen ønsker tilflyttere, gerne børnefamilier, fordi børn er en bys fremtid. Der bliver gjort meget for at gøre byen og området attraktiv for tilflyttere. Der er også mange andre initiativer hvor du kan finde en lejebolig, både i Vordingborg eller Næsteved og alt imellem. Der er fx mange huse til leje i Næstved, og til meget rimelige priser.
Prøv at søge efter ”Lejebolig Vordingborg” eller ”hus til leje i Næstved”, både på det store Internet og på Facebook.
Også jobsituationen er lys i Vordingborg. Der bygges som bekendt fine køkkener, i Vordingborg. Udbetaling Danmark har et af sine 5 hovedsæder der, og det private erhvervsliv har haft fremgang i mange år.
Især eksportvirksomhederne kan regne med et markant opsving, når broen til Tyskland først er bygget.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *