Noget, der har været populært i Danmark men også i mange andre lande, det er at have en sengegavl. Gavlen er ikke kun for udseendets skyld, den er lige så praktisk, som den pynter.

Sengegavle er igen blevet et hit

I ”gamle” dage var der ofte en gavl på ens seng. Sengene var dengang ofte i træ, og der var der ofte en hel kant rundt om madrassen, og det førte ud i, at der ofte var en sengegavl.

I dag er det ofte sjældent, at der sidder en sengegavl fat på ens seng.

Det er nu blevet så populært med sengegavle, at folk er begyndt at købe dem separat og sætte dem over ens seng.

En gavl pynter

Når man sætter en sengegavl over ens seng, så bliver det et møbel ligesom ens klædeskab, da ens seng får et dekorativt udseende. Det ser rigtig godt ud med en gavl på sengen.

Der findes mange forskellige slags sengegavle. De fås i mange forskellige slags materialer og farver. Man kan derfor finde en gavl til sengen, der passer ind i ens stil.

En sengegavl er ikke kun pæn men også praktisk

Sengegavlen er ikke kun til for dets pæne udseende skylds. Den er også praktisk. Mange kender til det med, at man får slået hovedet ind væggen, når man ligger sig i sengen. Med en blød sengegavl, så gør det knapt så ondt at slå hovedet ind i ”væggen”.

Men det er også praktisk med en sengegavl, når man vil ligge og læse i en bog. Så kan man læne sig op af den i stedet for væggen, når man skal ligge/sidde og læse i en bog i sengen.

Hvis man vil se fjernsyn i sengen, så kan det også være praktisk med en gavl, da man også der kan læne sig op ad den. Det er noget blødere at læne sig op af en sengegavl end op af væggen.

Når man ligger og læser eller ser fjernsyn i sengen, så kender mange til de lidt mærke streger eller slidtage, som ens væg kan få. Ved at have en gavl, så undgår man, at ens væg får de sorte streger og slidtage.

Et stort udvalg

Der findes som sagt et stort udvalg af sengegavle. Der kan både fås nogle, der starter helt nede ved madrassen, der fås også nogle, der starter et stykke op ad væggen, så der er et mellemrum imellem madrassen og gavlen, og så fås der også nogen, der monteres nede på gulvet.

Sengegavle fås både i blødt materiale og i hårdt materiale. De fås fx lavet i træ. Hvis man ønsker en sengegavl fordi, at man ofte slår hovedet ind i væggen, så skal man vælge en i noget blødt materiale. Hvis man kun ønsker en sengegavl for udseendets skyld, så kan man vælge den i det materiale, som man synes er pænest. Så behøver man ikke at tænke over hvilket materiale, at den er lavet i.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *