Subwoofere er i dag ikke længere noget, som man kun finde hos rige DJ’s og musikere. I stedet er de blevet populære hos mange lydentusiaster, som sidder derhjemme i stuen og vil have bedre lyd til både film og musik.

Disse højttalere har egentligt et meget simpelt job – de skal tage sig af de dybe frekvenser. Mange højttalere har i dag fokus på de højere frekvenser, som mennesket bedre kan høre (tænk bare på højttalerne i mange bærbare computere).

Men hvorfor er det så lige, at subwooferen skal til for at få den bedste lydoplevelse? Her får du 3 gode grunde til netop dette!

Musikken bliver fyldt med energi

Når du hører moderne musik, så er de gerne fyldt med bas. Uden bas bliver det nemlig ofte meget tomt, og lydbilledet kan føles ”tyndt”.

Men det er ikke bare et spørgsmål om, at musikeren skal have meget bas i en sang – den bas skal også reproduceres i din stue.

En subwoofer har netop evnen til at tage alle disse basfrekvenser og sende dem ud til dig. Det gør, i essensen, at musikken kommer til at føles meget mere livagtig!

Bassen her giver nemlig meget mere dybde til musikken, og det er også bas, som du kan føle til en koncert. Pludseligt er det som om, at de fedeste bands, rappere og popstjerner giver en koncert derhjemme i stuen.

Film skal føles, ikke bare høres

Prøv at forestil dig en James Bond film uden eksplosioner. Det giver ikke rigtigt mening vel? Ville det ikke være meget sjovere, hvis eksplosionerne faktisk kunne føles?

Det er netop det, som en subwoofer kan hjælpe med! Eksplosioner, pistolskud og slag med knyttede næver er alle lyde, som er fyldt med dybe frekvenser. Med en subwoofer, så kommer disse lyde altså til live, og bliver lige pludseligt en del af et større lydbillede.

Forestil dig nu en James Bond film igen – du kan nu føle eksplosionen ryste dig i sædet, og hvert skud fra en riffel føles storslået og bragende.

Netop disse ting er med til at tage en actionfilm fra ”god” til ”fantastisk”. Dette er en nødvendighed for dig, som går op i god lyd i dine film!

Subwoofere er nemme at integrere

I virkeligheden er problemets kerne meget simpel – mange højttalere er i dag ikke designet til at tage sig af de lave frekvenser. Selv hvis højttalerne kan producere dem, så bliver de sjældent reproduceret nøjagtigt.

En subwoofer kan her let indgå i systemet, fordi mange højttalere og forstærkere lader dig sende ét signal til subwooferen og et andet til de andre højttalere. Så bliver arbejdet uddelegeret til dit system mere effektivt.

Og dette er nøglen til den gode lyd. At få det hele ud de rigtige steder, så dit udstyr rent faktisk kan klare opgaverne bedst muligt. Når subwooferen er let at integrere i systemet, så er det også let at bruge den sammen med alt det andet udstyr, som du allerede har kært.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *