Når du hører ordet ”træhus” så tænker du måske på et par brædder og nogle søm oppe i træet i baghaven. Dette er dog ikke den måde, som man i dag bruger ordet på – i hvert fald ikke indenfor boligbyggeri!

For i de seneste år er der sket en stigning i bygningen af træhuse ude på de danske ejendomsgrunde. Træhusene har facader af træ og har ofte et bærende skelet af enten træ eller stål.

Men hvad er pointen i at vælge et træhus? Læs videre og se, hvorfor disse huse kan bruges til flere formål, end du måske lige tror.

Træhuse har et godt indeklima

Når det kommer til indeklima og generel komfort i huset er der mange ting, der spiller ind, og det gælder også for træhuset. Alt fra isoleringen, tætheden og varmeanlægget har en rolle her.

Men i vores moderne tider, så er træhuse altid lige så godt isolerede som mursten. Dermed holder de godt på varmen, og det gør, at du ikke mister dem med det samme.

Murstenshuse har meget tykke vægge, som ofte kan optage lidt mere varme end tynde vægge, som vi finder dem i de klassiske træhuse.

Tynde vægge har dog den fordel, at de er rigtigt lette at varme op, fordi det ikke tager lang tid for varmen at sive igennem dem. Det betyder, at træhuse, som altså har tynde vægge, ofte vil være lettere at varme op, hvilket gør dem rigtigt fine som fritidshuse.

Det er let at vedligeholde et træhus

Når man skal vedligeholde et murstenshus, så kræver mange af opgaverne gerne en person, som er faguddannet. Det betyder, at eventuelle problemer, som opstår, kan ende med at give ventetid på løsningen og også omkostninger.

Træhuse er til gengæld nemmere at omgås. De fleste af os kan uden videre sagtens skifte et par brædder eller måske male noget træ, fordi vi har prøvet det før.

Dette kan også være betydningsfuldt for dig, for vil du bo i træhuset hele året rundt, så er det rart, at du altid kan klare eventuelle problemer hurtigt og effektivt. Det gør, at du får et projekt, som du hurtigt kan klare, og at arbejde på sådan et træhus kan give det lidt ekstra karakter, når man kan pege på brædderne, som man selv har sat på!

Et træhus er bare billigere

Tallene taler lidt for sig selv – i gennemsnit er det 10% billigere for dig som forbruger at bygge et træhus end et murstenshus.

Dette gør altså, at træhuset ikke behøver ses som en investering – du kan sagtens nøjes med at bruge det som fritidshus. Det betyder, som tidligere sagt, ikke, at det ikke også er en helårsbolig.

Det er igen det lette arbejde, som tillader prisen at være så meget lavere. Træhuset er ofte klar til at blive sat op lige idet det bliver leveret. Så skal du ikke vente længe på, at drømmeboligen er på plads!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *