Når det kommer til indretning, så er der for den meget nørdede indretter ikke noget, der er overladt til tilfældigheder. Selv om du måske ikke ligefrem er nørdet med din indretning, så vil du måske alligevel gerne have, at de ting, du har i dine rum, klæder hinanden.

Det kan de gøre efter forskellige principper, og allervigtigst er det nok, at du trives i dine rum. Det gælder bestemt også i forhold til dit køkken.

Et køkken er mere end blot en arbejdsplads

Et køkken har en meget vigtig funktion i hjemmet. Det er her, der laves mad – først og fremmest. Det er også her, nogle indtager de fleste måltider. Et køkken er forbundet med meget varme, kærlighed og måltider, så derfor har ethvert køkken en særlig sjæl.

Det funktionelle er selvfølgelig vigtigt i et køkken. Men æstetikken spiller altså også en rolle. Når køkkenet skal indrettes, så kan du med fordel også tænke i farver, former og udtryk. Det skulle gerne udstråle det, som du forbinder med netop dit køkken. Det kan det komme til at gøre på forskellige måder. En af dem er de ting, som er i køkkenet.

Det praktiske og det æstetiske

Praktikken og æstetikken bør gå hånd i hånd i din indretning. Den stil, som du vælger at have i dit køkken, skal gerne afspejles i dit valg af hvidevarer, køkkenudstyr, service og så videre. Det gælder helt ned i detaljen, at det hele skal spille sammen.

Selv noget så hverdagsagtigt og praktisk som en tekande bør matche køkkenets øvrige interiør. Det skal du have in mente, når du skal vælge en tepotte. Skal den være strømlinet og moderne, skal den være helt klassisk, eller skal den have en bestemt gul nuance?

Tekander findes i mange udgaver

Dels skal du overveje, hvilket materiale tekanden skal være lavet af. Skal den være af glas, porcelæn, stentøj, metal eller plast? Desuden er der spørgsmålet om, hvor stor disse tekander skal være. Skal den være en lille egoistkande, eller skal den kunne rumme te nok til et helt kollektiv?

Skal du kunne brygge løsvægt-te i den, eller foretrækker du te på breve? Og endelig er der spørgsmålet om farver – eller ikke farver. Tekander findes i alle farver, former og udformninger, derfor er det ret vigtigt, at du har dit køkkens indretning in mente, når du er lige ved at falde for en kitchet tekande, der er udformet som en elefant – som på ingen mulig måde kan komme til at matche resten af køkkenet.

Match i stil og farve

Hvis du har en bestemt farveskala, som du bruger gennemført i køkkenet, så har du den at gå efter, når du skal finde den perfekte tekande. Har du en særlig stil, så er det den, du skal gå efter i din jagt på en tekande, der passer som fod i hose ind i dit køkken. Er din stil frisk og moderne, eller er den mere i den antikke retning, så bør din tekande passe ind den stil, som er i køkkenet i forvejen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *