Mange af os går med en boligdrøm, og igennem de sidste to år har mange af os haft mere tid til at kunne udleve disse drømme med en klassisk gør-det-selv tilgang. Der er intet galt med at gøre det selv, da det ofte er billigere, men hvis du skal gøre det selv, er du også nødt til at have de rette midler; det kan næsten være endnu sværere at finde og vælge produktet end faktisk at ombygge eksempelvis køkkenet. Heldigvis, er vi her til at hjælpe dig.

Excentersliber, hvad er det?

Det kan godt lyde kompliceret. Det er maskinen der ofte klarer det meste slibearbejde for dig, så du ikke skal stå og knokle med sandpapir. Læs mere på https://excentersliber.dk.

Excentersliberen kan slibe på både plane og krumme overflader, og er i stand til både at fjerne maling og lak, polere, grov slibe, og slibe på sarte overflader.

Excentersliberen er hurtig og effektiv, når det gælder grov- og finslibning på træ, og med henblik på malede overflader, er den effektiv når du skal fjerne gammel maling fra eksempelvis et møbel du vil male om. Selv polering udfører excentersliberen tilfredsstillende med en polerskive af lammeskind.

Så eksempelvis når du har været i gang med din tykkelseshøvl, en maskine du bruger når du skal hugge træ i specifikke tykkelser og bredder, vil du benytte dig af excentersliberen til at færdiggøre og finpudse træet efter du har lavet det grove arbejde med tykkelseshøvl.

Hvad skal jeg vælge?

Der eksisterer tre varianter indenfor excenterslibere, tohåndsgreb, enhåndsgreb, og trykluft.

Det betyder at dit valg af excentersliber afhænger meget af hvad du skal bruge den til, og muligvis også erfaringsniveau. En sliber med tohåndsgreb giver 2-3 grebsmuligheder der brillierer når du skal slibe større overflader, da du får hele kroppen med og dermed ikke udsætter en enkel arm for unødvendigt slid. Sliberen med enhåndsgreb er bedst til mindre overflader og kombineret med den lave vægt, er denne type excentersliber meget nemmere at håndtere.

Excentersliber-tilbehør til trykluft er umådelig effektivt, da du kan lægge meget tryk på uden at det påvirker omdrejningerne. Dette er bedst til grovere arbejde, da det kan holde til meget mere.

Når du skal ud at vælge en excentersliber, kommer det, som tidligere sagt, meget an på hvad du skal bruge den til. Dog, vil en sliber med tohåndsgreb blive anbefalet i de fleste tilfælde, da det netop skåner kroppen for unødvendigt slid.

Med henblik på hastighed vil et stort spænd være ideelt, da det betyder at maskinen vil kunne bruges til langt mere, både fint og groft arbejde. Hvis du vælger en motor på mindst 250 W, vil maskinen kunne klare slibningen af blødere træsorter.

Støvfilteret kan enten være kassette eller pose. Kassetten vil uundgåeligt være nemmere at tømme, men den kan nemt komme i vejen. Hvis det er en sliber med ledning, skal den helst være blød, så du vil kunne arbejde frit, og lang, så du kan har en fin bevægelighed. Her er fire meter ledning optimalt. Held og lykke med din excentersliber og dit arbejde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *