Er du gør-det-selv-typen, er du nok klar over, at det kan være en dyr affære, når man skal ud og have sig nyt værktøj. Det er dog en helt uundværlig del af at ordne forskellige gør-det-selv-projekter i hjemmet, og derfor er det ikke rigtigt nogen vej uden om, når for eksempel boremaskinen går i stykker. Så må man i gang med at lede efter en ny boremaskine.

De fleste mennesker er nok interesseret i at spare penge, der hvor man kan. Værktøj kan være dyrt herhjemme i Danmark, især hvis det skal være af en ordentlig kvalitet. Du kan gå ned i dit lokale discountbyggemarked og købe billigt værktøj, men ofte vil levetiden være langt kortere end det værktøj, der er af en ordentlig kvalitet og derfor også koster mere.

Hvis du gerne vil have noget ordentligt værktøj, men måske ikke har pengene til at købe dig fattig i en masse lækkert nyt værktøj, kan du med fordel overveje mulighederne for at købe værktøjet på udenlandske webshops, f.eks. fra Holland. Her ser du et Makita Power Tools-katalog.

EU eller ikke EU?

Der er nærmest uanede muligheder for at finde lækkert værktøj på udenlandske hjemmesider. Det kan f.eks. være hollandske hjemmesider, hvor du kan købe Makita power tools. Det kan også være engelske hjemmesider, amerikanske hjemmesider, tyske hjemmesider. Når du handler på nettet, skal du altid have din sunde fornuft med dig, også når du handler på udenlandske hjemmesider. Faktisk især, når man handler på udenlandske hjemmesider.

Først og fremmest er der stor forskel på priserne på det europæiske hjemmesider og hjemmesider fra resten af verden. Her er forskellen primært i forhold til hvor mange penge, man kommer til at bruge på moms og skat. De enkelte lande har forskellige regler for moms og skat, og derfor kan man ende med at betale meget mere, end hvad værktøjet egentlig koster. Det skal man derfor være opmærksom på.

Det vil næsten altid bedst kunne svare sig at købe værktøj fra lande i EU, f.eks. fra Holland eller Tyskland. Her er chancen for at man ender med at betale en kæmpe ekstra regning i moms og skat meget mindre, end hvis varen kommer fra f.eks. Kina eller Amerika. Så hvis du finder en amerikansk hjemmeside med meget billigt værktøj, skal du tænke dig om. Det kan nemt være, at det faktisk er billigere på en europæisk hjemmeside.

Vær opmærksom på dine rettigheder

Herhjemme i Danmark har vi som forbruger en række rettigheder, når vi handler på nettet. Der er en lang række regler, som de forskellige webshops herhjemme skal overholde. Reglerne er sat i verden for at beskytte os forbrugere. Det kan være regler om returret og reklamation. Det kan også være regler i forhold til levering eller hvordan man forholder sig, hvis der er noget galt med varen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *