Uanset om du skal købe eller sælge hus, står du overfor en stor beslutning. Når det kommer til salg, kan det hurtigt blive en kamp at finde den rette køber, og samtidig sørge for at prisen bliver god. Noget af det man kan gøre, for at få en så god pris som muligt, er at få lavet en grundig gennemgang, for at få klarlagt hvilke fejl og mangler huset har. Det kan en byggesagkyndig hjælpe med. På den måde er man sikker på, at der ikke er noget, man har overset.

Hvordan får man en god pris på en byggesagkyndig?

Når man skal have lavet en tilstandsrapport, mangler rådgivning ved køb af nyt hus, eller vil have en energirapport over mulige forbedringer, så har man brug for en byggesagkyndig. Da det ikke er gratis at få denne til at udføre arbejdet, vil man naturligvis gerne have en byggesagkyndig til en god pris.

Den bedste måde at skaffe en bygningssagkyndig på, er ved at sætte ens opgave i udbud. Dermed kan flere forskellige firmaer konkurrere om at ”vinde” opgaven. Det er er der to store fordele ved. Først og fremmest vil kvaliteten blive forbedret, da alle firmaerne ønsker at overbevise udbyderen om, at de leverer den bedste service, og bør få opgaven. Samtidig bliver prisen presset ned, da firmaerne ønsker at give et godt tilbud, for at forbedre deres chancer for at blive valgt.

Man behøves ikke selv at sætte opgaven i udbud. Online kan man finde mange forskellige hjemmesider, hvor man kan indhente tilbud på en byggesagkyndig, samt læse mere om det arbejde, de udfører. En service der tilbydes er eksempelvis at man på én gang kan indhente gratis tilbud fra 3 forskellige byggesagkyndige, og derefter vælge det tilbud, der passer bedst til ens behov. Det er nemt og hurtigt, og man skal ikke bruge tid på at kontakte de forskellige firmaer enkeltvist.

Prisen på en byggesagkyndig

At få hjælp fra en byggesagkyndig har ikke altid den samme pris. Det afhænger i høj grad af det arbejde, der skal udføres. Nogle priser fastsættes på forhånd af staten, og vil som udgangspunkt altid være de samme. Man bør dog stadig sammenligne forskellige tilbud fra byggesagkyndige, da kvaliteten på servicen kan variere fra firma ti firma.

Hvis man skal sætte en cirka pris på nogle af det opgaver, en byggesagkyndig udfører, så ligger de ofte mellem 3.000 og 10.000 kr. I nogle tilfælde kan man få en byggesagkyndig til at håndtere flere opgaver på én gang, og så kan prisen ofte forhandles en smule ned.

En af de primære opgaver, som danskerne får hjælp til, er udfærdigelse af en tilstandsrapport. Det er en oversigt over en boligs tilstand, hvori man finder både fejl og mangler, sat vigtige oplysninger, der kan være anvendelige for både køber og sælger. Det er ikke lovpligtigt at få udarbejdet en tilstandsrapport, ved salg af bolig. Det er 100 % frivilligt, men langt de fleste vælger alligevel at få den lavet, for at være på den sikre side.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *