Selvom det måske ikke altid er den første ting, du tænker over, når du skal renovere dit hus eller købe et nyt, så er indkørslen faktisk en del af grunden, som er ret så vigtig. Det er den af flere forskellige årsager.
For det første tjener indkørslen en vigtig praktisk funktion. Det er nemlig her, du skal kunne holde din bil, din motorcykel, cykler og hvilke køretøjer, som familien ellers ynder at bruge. Men den tjener også en rent æstetisk funktion. Indkørslen er nemlig typisk den første ting, som folk ser, når de kommer til dit hjem.

Indkørslen er husejerens svar på en rød løber

At eje et helt normalt villahus er dejligt, men det er på ingen måde særlig glamourøst. At sige at en indkørsel fungerer på samme måde som en rød løber til diverse gallaevents ville derfor nok være noget af en overdrivelse.

Når et så er sagt, så er den nok det tætteste, man som husejer kommer på én. For indkørslen danner den sti, som gæster skal gå ned af, for at nå hen til hoveddøren. Hvad end de går direkte hen over indkørslen eller ved siden af, fungerer den derfor som en velkomstbane.

Tænk over, hvordan din indkørsel ser ud

Du kan derfor nok se, at det på ingen måde er helt lige meget, hvordan du designer og opfører din indkørsel. Den skal gerne være diskret, men uden at blive kedelig. Samtidig skal den være praktisk indrettet. Og det kan være lit af en udfordring.

Heldigvis er der nogle gode og nemme tricks, som du kan bruge, for at gøre din indkørsel flot at se på og nem at benytte sig af. Der er selvfølgelig mange at vælge mellem, men to af de bedste af slagsen kommer her.

Adskil gangområde og kørselsområde

Det her er et af de lidt mere kedelige tips, men det er til gengæld også et af dem, som virker. At holde det område af indkørslen, hvor man går, og det, hvor man kører, adskilt, tjener nemlig flere enormt vigtige formål.

For det første kan det gøre området, hvor bilen skal stå, ujævnt, hvis en masse fødder går hen over det og træder på fliser eller sparker til sten. For det andet er det både irriterende og besværligt at skulle smyg sig ind og ud mellem biler og cykler for at komme hen til ens dør eller ud på vejen.

Vælg ærtesten som underlag i din indkørsel

Her kommer dog det absolut bedste tip: vælg ærtesten, når du skal vælge underlaget til indkørslen. Ærtesten er en til tider ret så overset stensort, som er perfekt til at parkere sine biler på og fylde en indkørsel ud med.

Ærtesten er fede, fordi de er små og derfor danner et tæt og jævnt underlag, som bilen nemt kan komme henover. Desuden kan de fås i mange forskellige farver, hvilket er en stor fordel, fordi du så kan vælge en variant, som matcher dit hus.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *