Hvis du har en have, er du sandsynligvis allerede opmærksom på, hvor tilfredsstillende det kan være at befinde sig derude. For mange af os har haven en helt speciel evne til at få os til at slappe af. Og der er særligt tre gode grunde til, at vi elsker vores haver.

Tre grunde til at vi elsker vores haver

Først og fremmest elsker vi vores haver, fordi haven giver os mulighed for at komme i kontakt med naturen. Gennem tiden har utallige undersøgelser påpeget, at jævnlig kontakt med naturen er sundt for både vores mentale og vores fysiske helbred. Når du bevæger dig i naturen, indtager du en luft, som er meget mere ren end du, du indtager i storbyens trafikerede veje. Naturen har desuden en evne til at stimulere samtlige af vores sanser.

Den anden store grund til, at vi elsker vores haver, er, at haven giver os mulighed for at være ude og hjemme på én gang. Når du bor i en lille storbylejlighed, bliver du som regel nødt til at klæde dig på og bevæge dig ud blandt andre, hvis du har brug for lidt luft. Men når du har en have, kan du beholde nattøjet på og sætte dig ud i græsset, hvor du både kan få frisk luft, sol på næsen og samtidig være for dig selv.

Sidst men ikke mindst elsker vi vores haver, fordi vi kan pleje og passe dem. Der er bred konsensus om, at man bliver glad af at arbejde med hænderne. Og selvom havearbejde er hårdt, er det som regel al besværet værd.

Gode bud på haveaktiviteter

Haven egner sig til lidt af hvert. Når vejret er godt, kan du for eksempel rykke ud på græsset og lægge dig til rette med en højtaler og en god bog. Du kan også invitere venner og familie til grill-aftener. Mange af os har langt mere plads i haven end vi har inden for i huset. Hvis du har møbler nok, kan du som regel snildt få plads til en solid mængde af dem, du holder af. Og når du ikke har gæster, kan du som nævnt ovenfor dedikere din tid til at holde haven flot og funktionel.

Hold haven i stand

Typisk havearbejde omfatter blandt andet græsslåning, hækkeklipning og vanding af blomster og planter. Hvis du har god tid, kan du også afsætte nogle stunder til at plante nyt og måske bygge havemøbler. For at holde motivationen oppe kan det være en god idé, at du laver et skema for dit havearbejde. Og den gode nyhed er, at du kan ordne have i al slags vejr.

Hav udstyret i orden

Det danske vejr er kendt for at være vådt og koldt. Derfor bør det ikke komme som en overraskelse, hvis det begynder at regne, næste gang du har planlagt en dag i haven. Regn bør dog ikke afholde dig fra havearbejdet. Ud over udstyr som en hækkeklipper, en græsslåmaskine og en vandkande, bør dit haveudstyr altid omfatte et par gode gummistøvler. Læs mere på gummistoevler.dk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *