Sommertid er havetid og det er i denne periode at du rigtig kan give din have en overhaling og den helt store makeover – så har du også en undskyldning for at være i og nyde haven. Er din have blevet trist at kigge på, eller trænger du bare til forandring, så er der ikke en bedre tid at gøre det end i sommerhalvåret. Det bedste du kan gøre, hvis din have skal have eller trænger til den helt store tur, er klart at planlægge ordentligt.

Få planlagt dig vej til den perfekte have

Når det drejer sig om at gå i gang med store projekter, så ligger det hele i planlægningen. Derfor bliver du også nødt til at sætte lidt tid af til det. Gør du det rigtigt, vil du også vinde tid i sidste ende, og derfor behøver du ikke at bruge hele sommeren på at arbejde i haven – du kan også bruge dele af den på at nyde din have, og det er jo positivt. Med den rette planlægning, så har du også tiden til at finde de rette og de billigste materialer. Den rette planlægning går ud på at kortlægge de opgaver du gerne vil have lavet, og bagefter kan du se på, hvilken rækkefølge der giver bedst mening at lave projekterne i. Skal du have plantet, så bliver du nødt til lidt at lade planterne diktere, hvornår du planter dem. Da der er perioder, hvor nogle planter kan sås og nogle perioder, hvor de ikke kan.

Sæt prikken over i’et med en ny græsplæne

Har du planlagt korrekt behøver dette heller ikke blive et problem og du kan i mellemtiden arbejde på andre projekter. Når du har kortlagt og planlagt er det næste skridt at komme i gang. Det er her du trækker i arbejdsbukserne og går i gang med en masse gør-det-selv opgaver. Du kan selvfølgelig betale dig fra det, men det er da en del af charmen at du laver det selv. Når du er færdig med det hele, så kan du, som prikken over i’et, så eller lægge en ny græsplæne. Så har du også fået lavet alt, der laves kan og du vil uden tvivl få en utroligt flot have der er misundelsesværdig. Skal du så græs, er det vigtigt at du ved, hvordan du gør det bedst muligt, for at få det bedste resultat. Først og fremmest skal du bruge de rette materialer som græs, frø og gødning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *