Perlesten er små fine sten, der kan fås i rigtig mange forskellige former, farver og størrelser. Netop på grund af deres naturlige udformning og den store variation i farve, skaber de et rigtig flot farvespil, som man i allerhøjeste grad kan benytte sig af til at gøre det udendørs område omkring sit hus smukkere og mere livligt.
Perlesten kan faktisk bruges til lidt af det hele. Hvis du har en masse af dem, kan du lave en hel indkørsel med de fine og smukke perlesten. Hvis du skal køre meget rundt i denne indkørsel, kan det dog godt være, at du bør udskifte de små perlesten med sten, der er en smule større og dermed mere kørefaste.
Ellers kan du også berige din have med dem, ved at lægge perlesten i bedene eller i en kant hele vejen rundt om huset, hvori du så planter et par blomster. Alternativt kan perlesten bruges til at lave stier. Generelt er perlesten faktisk et rigtig godt alternativ til den ellers meget kedelige og brugte flise.
Perlesten i mange farver
Som nævnt før, fås perlesten i rigtig mange forskellige farver. De mest almindelige er imidlertid de sorte og grå eller de mere rødbrune. Derudover findes der også de mere blå eller hvidlige perlesten ved navn perle-søsten. Disse har deres navn, da de typisk kommer fra havet eller søen, og disse perlesten er dermed også blevet slebet, så de er lange mere runde og bløde end andre perlesten.
De fleste perlesten er smukke, lige meget hvor de ligger. Hvis du går rigtig meget op i det, kan du dog også prøve at få dem til at passe til husets farve. Et hvidt hus passer derfor rigtig godt til sorte eller hvide perlesten, men de typiske røde murstenshuse passer rigtig godt med rødbrune perlesten.
Læs mere på perlesten.dk
Pas på dine perlesten
Som tiden går, kan dit flotte lag af perlesten imidlertid blive brudt af ukrudt, der uvelkomment vokser op mellem dem. Bare i kraft af sig selv hæmmer perlesten faktisk væksten af ukrudt. Hvis du gerne vil være helt fri for at skulle luge ukrudt fra tid til anden, kan du dog også få lagt en fiberdug nedenunder dine perlesten, der hindrer ukrudtet i at vokse op.
Hvis du er blevet interesseret i at have perlegrus i haven eller i indkørslen, så kan du sandsynligvis hente det hos en grusgrav. Hvis du skal have nok til hele indkørslen, så skal du sandsynligvis køre en del gange med traileren. Alternativt kan du derfor få en vognmand til at hente dit perlegrus for dig.
Det kræver dog, at du ved præcis hvor mange perlesten, du ønsker, hvilket faktisk kan være en god ide at regne på lige meget hvad. Det første du bør huske er, at du ikke skal regne med et for tyndt lag perlegrus for at spare penge. Hvis du vil undgå bare pletter, skal du faktisk lægge omring fem centimeter i højden. Hvis du regner med sådan et lag, kan 1000kg dække omkring 16 kvadratmeter.