Sommeren er som bekendt over os, og dette betyder først og fremmest at mange ryker i haven med et ual af projekter. Et af de projekter, der altid er at finde på listen er selvfølgelig en flot terrasse til de lyse sommernætter – og rigtig mange ønsker faktisk at anlægge denne selv. Det store spørgsmål er derfor, om dette rent faktisk er noget, som enhver kan kaste sig ud i. Læs videre her.

Alle kan faktisk klare arbejdet selv

Når først dit fundament er gjort klart (her anbefales det dog at hyre nogen til at gøre dette), så vil du nu være klar til næste trin – nemlig at lægge selve fliserne til terrassen. Det der er allervigtigst når du lægger fliser er, at du sørger for at fliserne læggest korrekt. Dette er især vigtigt, idet man jo helst ikke skille have sten der vipper eller ligger ujævnt.

Den grundlæggende størrelse til en terrasse

Når du planlægger din terrasse, så er størrelsen nok det første du skal overveje. Det er især vigtigt, at terrassen ikke er alt for lille, idet der jo gerne skulle være plads til mindst et havebord og et sæt stole. Regn derfor som tommelfingerregel, at skulle afsætte ca. 5 meter i både længde og bredde. Når det kommer til

De forskellige typer fliser og belægninger

Der findes en hel del materialer, som man med fordel kan anvende til sin terrasse. Hvis man ikke er på udkig efter den allerdyreste løsning, så vil herregårdssten eller beton fliser være helt perfekte. Det skal på nuværende tidspunkt nævnes, at det ikke er alle, der er vilde med denne løsning. Faktisk er den lidt dyrere løsning med granit gået hen og blevet mere og mere populært de seneste år herhjemme.

En anden type, der også nyder stor popularitet er de gode gammeldags brosten, der helt automatisk vil tilføje et klassisk landligt look til terrassen. Dette er dog en dyr løsning, men på den anden side er det også en af de absolut smukkeste løsninger; så måske er det pengene værd. Hvis du alligevel skulle ønske at vælge den økonomiske løsning, så vil du i stedet være bedre stillet med betonfliser.

Husk at bruge flisesand

Når du lægger dine fliser, så er det altafgørende, at du anvender flisesand (også kaldet fugesand). Dette sand skal placeres mellem dine lagte fliser for at give dem den tilstrækkelige stabilitet; faktisk vil flisesandet få dine fliser til at hænge sammen som helhed – nærmest som ét stort stykke, i stedet for en masse enkeltdele. Hvis dette lyder lidt vanskeligt, så kan du i denne guide læse langt mere uddybende om, hvordan og hvorledes du skal forholde dig til dit flisesand.

Det er i denne forbindelse utroligt vigtigt, at du kun bruger flisesand til din terrasse, og ikke prøver at spare penge med andre billigere typer, såsom strandsand. Dette skyldes først og fremmest, at flisesand har den helt rigtige sammensætning, der er i stand til at holde dine fliser lige præcis hvor de skal – hele tiden. Sørg desuden også for, at dit flisesand er fuldstændig tørt inden det kommes ned mellem dine fliser. Afslut med en tur med en plade vibrator.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *